$1.77 Miljard TVL: DeFi-markten raken alle tijden hoog met als opbrengst de landbouw floreert.

De gedecentraliseerde financiële markten hebben hun hoogste niveau ooit bereikt in termen van de totale hoeveelheid crypto onderpand dat is vastgelegd in slimme contracten in het ontluikende ecosysteem.

DeFi: De snelst groeiende sector in Crypto…

De recente liquiditeitsrazernij heeft de DeFi-markten zozeer gekatalyseerd dat ze nu de snelst groeiende sector in de crypto-industrie zijn geworden. De totale gesloten waarde (TVL), die een maatregel is van hoeveel crypto onderpand is opgesloten in slimme contracten, heeft net een hoogte van 1,75 miljard dollar bereikt, volgens Defipulse.com.

Tot nu toe zijn de markten van DeFi dit jaar met meer dan 150% gegroeid in termen van dollar-equivalent TVL. Ter vergelijking, heeft cryptocurrency marktkapitalisatie slechts een verhoging van 37% over dezelfde periode beheerd.

Ethereum is de basis van decentrale financiering sinds protocollen als DApps, en slimme contracten zijn allemaal gebaseerd op het netwerk. De hoeveelheid ETH die in de protocollen van DeFi is vastgelegd, bedraagt momenteel 3,1 miljoen, wat overeenkomt met 2,8% van het totale aanbod.

Bitcoin wordt ook gebruikt in de DeFi-markten, en het aantal BTC-blokkeringen is de afgelopen maand enorm gestegen. Van ongeveer 2.000 BTC in mei is het bedrag van de Bitcoin Loophole investering in de DeFi-protocollen bijna 400% gestegen tot net onder de 10k vandaag.

Dit onderpand is op het Ethereum-netwerk geparafeerd in de vorm van gewikkelde Bitcoin (wBTC) en een aantal andere formaten die het ERC-20 compatibel maken. Uiteindelijk is dit bullish voor Ethereum, hoewel de huidige prijzen geen weerspiegeling zijn van dit sentiment en de groei.

Vloeibaarheid Landbouw Stimulering van de Groei

Deze toename in vooruitgang en populariteit is het directe resultaat van de liquiditeitslandbouw, waar speculanten en investeerders liquiditeit verschaffen aan leen- en uitleenplatforms in ruil voor bankbesparende rentetarieven en een deel van de symbolische distributiestimulansen.

Compound Finance was het eerste DeFi-platform dat deze trend populariseerde toen het midden juni begon met de distributie van COMP-munten. Van een zaadprijs van rond $16, schommelde COMP aan bovenkant uit bij rond $325 alvorens terug te vallen aan $175, waar het momenteel volgens Uniswap.info handel drijft. Het protocol verdeelt 2.880 penningen per dag aan gebruikers die crypto onderpand hebben gestort of een crypto lening hebben afgesloten.

Balancer volgde een week of zo later met zijn eigen muntverdeling, waarbij de prijzen van de BAL-munten stegen van $0,16 tot een piek van meer dan $17 in slechts een dag of twee. De totale waarde die op het platform is vergrendeld, is in de afgelopen weken met 280% gestegen, omdat de opbrengst van de landbouwwoede toeneemt.

Andere DeFi platforms zoals bZx, Curve en Kyber Network werken ook aan hun eigen op governance gebaseerde tokenomics, hoewel alle ogen gericht zijn op de andere grote twee platforms, Uniswap en Aave. DeFi is momenteel het heetste ding in de crypto-industrie, en het is nog maar net begonnen met het verkrijgen van tractie. Een nieuwe mijlpaal van $2 miljard opgesloten is waarschijnlijk worden geraakt deze maand als de huidige dynamiek blijft.