Bitcoins utledte verdi overgår den russiske rubelen

I følge data samlet av podcast Crypto Voices er bitcoins utledede verdi nå høyere enn hele valutaen til den russiske rubelen. Assetdash.com sier også at Bitcoin er verdens største aktiva etter markedsverdi.

Kan du høre meg nå?

Klemt mellom Verizon og Home Depot, er Bitcoin nå en av de største eiendelene i verden, ifølge assetdash.com. De beste spillerne på denne listen inkluderer gigantiske selskaper som Apple, Amazon og Alibaba.

Dette setter bitcoin bare to flekker under S&P SPDR ETF Trust, den største ETF i verden. Denne ETF sporer ytelsen til S&P 500-indeksen og representerer 306 milliarder dollar i aksjer. Sammenlignet med valutaer gjør Bitcoin Up like bra. Inkludert gull og sølv er bare 10 valutaer verdt mer enn bitcoin når det gjelder markedsverdi.

I følge Coingecko er den totale markedsverdien for alle kryptovalutaer rundt 428 milliarder dollar. Denne verdsettelsen vil sette krypto på rangeringene over Walmart og Tesla.

Markedsverdi er ikke den eneste måten å måle verdi på. Tross alt kan sprøytenarkoman og bobler øke både etterspørsel og priser. P / E-forholdet til Tesla er nesten 863. Med andre ord har Teslas pris i gjennomsnitt vært 863 ganger årets inntjening. Om fremtidens potensielle inntjening vil tette dette gapet, gjenstår å se, men bare å ha en høyere pris tilsvarer ikke virkelig høyere verdi – bare en høyere markedsverdi

I noen grad sammenligner bitcoin med offentlige selskaper å sammenligne epler med appelsiner. Bitcoin er en butikk med verdi eller valuta, og (i utgangspunktet) er de eneste faktorene som driver verdi tilbud og etterspørsel. Det er ingen aksjonær- eller styremøter: bare mer kjøp og salg.

Konvertering av valuta

Hvis eiendeler som aksjer ikke er en så god analogi, kan bitcoin lettere sammenlignes med valutaer. Crypto Voices ‚graf setter bitcoin et punkt over den russiske rubelen når det gjelder den monetære basen. Den monetære basen er mengden av alle likvide eiendeler i en valuta, i teorien i det minste.

USA hadde en estimert monetær base på $ 3,9 billioner i 2016. Japan har en mye høyere monetær base enn de fleste andre land. Hvis bitcoins markedsverdi ble likestilt med basen, ville den rangere høyt – veldig høyt. Crypto Voices sa at verden over $ 14 K per bitcoin var en verden der den digitale valutaen var en stor aktør.

Andre kilder er litt mindre oppmuntrende. Fiatmarketcap.com hevder at den russiske rubelen er verdt omtrent 50 millioner BTC, eller rundt 723 milliarder dollar. Selv om det virker nedslående at bitcoin bare noen gang har en sirkulasjon på 21 milliarder kroner, er det viktig å huske at mengden rubler i omløp er ubegrenset.

Alt er imidlertid ikke slik det ser ut til. Estimater av fungible eiendeler varierer, spesielt med tanke på bredere perspektiver som futuresmarkeder og gearing. Bank of International bosetninger hevder at bare $ 5000000000 eksisterer, men estimatene kan også være så høye som $ 18 billioner.

Uansett er bitcoin fremdeles opp rundt 36% siden for 30 dager siden. Nylig har bitcoin slått sine egne 2020-høyder og har anstendig Wall Street-støtte. Med flere Wall Street-selskaper som legger til bitcoin i sine statskasser, øker bitcoin seg til et sted nær topp selskaper og valutaer.