VISA Tomter Blockchain Takeover

Eftersom priset på Bitcoin tittar över $ 10.000, verkar andra berättelser vara kvar. Betalningsprocessorn VISA har varit ganska upptagen de senaste månaderna. Vi har rapporterat om flera utvecklingar, inklusive vikten av centralbankens digitala valutor och utvidgning av dess interna blockchain-team . Fram till denna punkt har VISA tappats av att särskilt nämna Bitcoin Profit. Allt förändrades denna vecka.

Bitcoin Boom

I ett särskilt framträdande drag gav VISA ut en rapport den 22 juli med titeln „Att främja vår strategi för digital valuta .“ Det kanske mest spännande avsnittet är planen att stödja digitala valutor. Ett av de grundläggande värdena är „Återstående valuta- och nätverksagnostik: Vi planerar att stödja de digitala valutorna och blockchain-nätverk som våra kunder och partners kräver, i enlighet med vår bredare nätverk-av-nätverkstrategi.“

Denna fras „valutor och blockchain-nätverk som våra kunder och partners kräver“ har fått uppmärksamheten hos finansiella fackmän som Mati Greenspan från QuantumEconomics.io.

Mati har rätt att vara så lycklig. Om VISA-partner kräver att det fungerar med Bitcoin och blockchain är detta bra för ekosystemet. Företag som är involverade i kredit- och betalningssystem har varit långsamma att använda cryptocurrencies. Square och RobinHood är undantagen. Stöd för kryptor kan göra att köpa dem mindre komplicerade och mer acceptabla än tidigare.

Banker och andra finansiella institutioner har traditionellt avskaffat Bitcoin. De populära medierna kallar det fortfarande för kriminella och hackares valuta. VISAs godkännande har mycket vikt, särskilt med tanke på den lilla bulten i kryptopriserna under helgen.

Steg för steg

VISAs nyheter kommer samma dag som valutakontrollantens kontor (OCC) hade ett liknande tillkännagivande. Från sin webbplats är OCC: s syfte att „säkerställa att nationella banker och federala sparföreningar arbetar på ett säkert och sundt sätt, ger rättvis tillgång till finansiella tjänster, behandlar kunder rättvist och följer gällande lagar och förordningar.“

OCC har tillåtit federalt charterade banker att lagra kryptotillgångar. Kort sagt kan din bank nu hålla din cryptocurrency. Intressant är det i pressmeddelandet att den här tjänsten kan sträcka sig mer än att passivt innehålla privata nycklar. Kan detta erbjuda infödda krypto-utbyten? Idén att handla Bitcoin på Wells Fargo kan tyckas vara antitetisk för långsiktiga skyttlar, men nykomlingar skulle förmodligen uppskatta tillgängligheten.

Nästa steg

Som uttrycket går: „Nu väntar vi.“ Utbyggnaden av VISA-kryptotjänster har inte slutförts och inte heller har någon bank meddelat att den kommer att stödja Bitcoin. Men om tjurmarknaden säkerställer uppåtgående fart kan vi se denna förändring snabbt. Och